Вони життям, платили за життя, світ атомний собою заступивши!

Вклонись, Україно, героям Чорнобиля –
Усім, хто ішов на палючий блок.
Ти знаєш їх вірними, ніжними, добрими;
Овіяний вічною мужністю кожний їх крок!

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.
У цей день, 14 грудня 2020 року, в Олександрійському професійному аграрному ліцеї пройшов урок вшанування учасників ліквідації техногенної аварії на ЧАЕС під назвою «Вони життям, платили за життя, світ атомний собою заступивши!» Ми шануємо мужність, самовідданість, хоробрість людей, які пройшли крізь атомне пекло: пожежників, медиків, водіїв, військових, експлуатаційників станції та багатьох інших, які ціною свого здоров’я, а часто й життя, рятували від ядерного лиха не лише Україну, а й увесь світ, адже наслідки аварії могли б бути набагато жахливішими, якби не їх самопожертва та героїзм.
На заході учні декламували проникливі поетичні твори українських авторів про мужніх ліквідаторів техногенної катастрофи, які зворушили кожного присутнього до глибини душі, переглянули інформаційно-виховні відео: «Чорнобильська катастрофа. Історія про трагедію, яка назавжди закарбувалася в пам’яті», «Перші ліквідатори аварії на ЧАЕС», «Зона відчуження з висоти пташиного польоту». У фойє ліцею оформлено інформаційний стенд «Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсмертя, це пам’ять, і це наш нестерпний біль!» Ми вклоняємось низько усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, шануємо мужність, самовідданість, хоробрість всіх, хто, рятуючи людство, пройшов випробування «мирним атомом». Пам’ять всіх загиблих внаслідок техногенної катастрофи, вшанували хвилиною мовчання.

Categories: