Праведне життя і діяння святого Миколая, Чудотворця Мірлікійського

18 грудня 2020 року, напередодні великого православного свята, Дня вшанування і пам’яті святого Миколая, яке відзначається 19 грудня, для учнів Олександрійського професійного аграрного ліцею, проведено годину духовного спілкування «Праведне життя і діяння святого Миколая, Чудотворця Мірлікійського».


На заході здобувачі освіти дізнались про історію свята, традиції святкування як в нашій країні, так і в інших.
Учні переглянули цікавий відео-сюжет, який є прикладом для наслідування великого милосердя й благодійництва в нашій країні про єпископа Лонгіна зі Свято-Вознесенського чоловічого монастиря з Чернігівщини, який всиновив 407 дітей з дитячих притулків, багато з яких хворі на невиліковні хвороби. Проведена паралель між добрими справами святого Миколая Мірлікійського й у наш час, з благодійництвом та заступництвом за дітей єпископа Лонгіна з України. Як же добре мати в своїй душі любов до ближнього, милосердя, щедрість, щирість. Цих християнських чеснот, так не вистачає в нашому сучасному світі.
На заході здобувачі освіти прийняли участь у бліц-турнірі «Людина з етичної точки зору», конкурсі-змаганні «Мої добрі справи та вчинки», за які переможці отримали невеличкі заохочувальні солодкі призи та смайлики.

Categories: