31 жовтня – Міжнародний день Чорного моря

Святкування Міжнародного дня Чорного моря було започатковано понад 20 років тому як громадсько-політична акція з нагоди ухвалення Конференцією міністрів довкілля країн Чорного моря, що відбулася 30-31 жовтня 1996 року у м. Стамбул, Туреччина, за участю представників Республіки Болгарії, Грузії, Румунії, Російської Федерації, Турецької Республіки та України Стратегічного плану дій для відновлення і захисту Чорного моря. Відтоді, країни – учасниці Конвенції про захист Чорного моря від забруднення відзначають Міжнародний день Чорного моря щорічно.

31 жовтня – це нагода привернути увагу спільноти до нагальних проблем довкілля Чорного моря. У цей день країни Чорного моря організовують природоохоронні акції із залученням широких кіл громадськості, що супроводжуються активною просвітницькою компанією у засобах масової інформації.

Україна відіграє провідну роль у процесі формування регіональної політики щодо Чорного моря, бере активну участь у діяльності керівного органу Конвенції про захист Чорного моря від забруднення – Комісії із захисту Чорного моря від забруднення, представлена у складі консультативних, робочих та допоміжних органів цієї Комісії.

Categories: