Тиждень української писемності

З 7 листопада по 11 листопада  2022 року в Олександрійському професійному аграрному ліцеї проходив  тиждень української  писемності  «Без мови рідної, юначе, й  народу нашого нема».

У ході тижня  пройшли заходи під назвами: «Мудрість віків», «День писемності», «День історії української мови», « День краси і милозвучності мови», «Мова у твоєму житті».

Учні ознайомилися з цікавим і змістовним матеріалом про історію розвитку української мови, про історичне значення  діяльності  Нестора Літописця, про День писемності, про етапи становлення української писемності.

Учні взяли участь у написанні  поезій про мову, підготували презентацію «Видатні митці слова», досліджували  тему: «Чи завжди  український народ мав право говорити українською мовою?»

 У рубриці «Перевіряємо свої знання» виконувались цікаві завдання з граматики, стилістики,  укладали словнички професійної лексики.

Весь колектив ліцею взяв участь у написанні 22-го Всеукраїнського радіо диктанту.    

З метою удосконалення мовної культури та підвищення рівня національної свідомості в ліцеї пройшов конкурс читців «Поезії про мову». Переможцями стали учні ІІІ-го курсу Рогов Юрій, Осняков Іван та Уманський Антон.

Темою засідання дискусійного клубу стало питання «Мова у твоєму житті». Учні обговорили   питання : «Українська мова об’єднує чи ні українське суспільство?», «Чи потрібно захищати українську мову в Україні?».

У роботі тижня брали участь учні всіх навчальних груп. Вони проявили максимальну активність та творчість.  Всі заходи сприяли  розвитку високого рівня мовленнєвої культури, національної свідомості, логічного та творчого.

Categories: