Тиждень до Дня безпечного Інтернету

Викладачем Василем ЗАХАРЧУКОМ було проведено Тиждень безпечного Інтернету.

 На сторінці у Фейсбук, було розташовано пам’ятки «Безпечний Інтернет: як захиститися від кібер-булінгу» та «Безпечний Інтернет: як уникнути неприємностей у соцмережі».

Для ліцеїстів ІІ-ІІІ курсів  організовано перегляд навчально-анімаційного фільму «Цінуй життя». Також в цей день в ліцеї пройшла акція під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Цікавою та повчальної стала гра для здобувачів освіти –  «Безпечний Інтернет». За допомогою платформи «Kahoot» було створено вікторину.Завдання були побудовані за принципом «найшвидше і правильно». Практичний психолог ліцею Тетяна ЯКИМОВИЧ провела роз’яснювальну роботу серед ліцеїстів та педагогічного колективу  на тему «Інформаційно-психологічні операції  під час війни, їх  цілі та складові».  

За допомогою презентації вона висвітлила основні поняття про фейк, маніпуляції, дезінформація, кібератаки, пропаганду та інші негативні явища, що використовуються для впливу на емоції людини, розповсюдження неправдивої інформації, зміни свідомості людини, дестабілізації суспільства тощо.

Для здобувачів освіти І курсів проведена виховна година «факчекінг в умовах інформаційної війни» метою якої було висвітлення фактів щодо наявності неправдивої або недостовірної інформації в мережі масмедіа. Учнів ознайомили з засобами перевірки фото, відеоматеріалів та Телеграм каналів. 

Під час Тижня проходив конкурс  малюнків «Намалюй фейк». 

Всі заходи тижня, висвічувались на офіційному сайті ліцею та у Телеграм каналі ліцею.

Categories: