Захист дитини у цілому світі – місія честі, любові й добра

          1.06.2021 р. в Олександрійському професійному аграрному ліцеї для учнів,  до Міжнародного дня захисту дітей, проведено інформаційну годину «Захист дитини у цілому світі – місія честі, любові й добра», на якій здобувачі освіти ознайомились з історією започаткування цього свята, його символікою, основними документами ООН з питань захисту прав дітей. Емоційного забарвлення заходу надали конкурси, в яких прийняли  участь ліцеїсти. Переможці отримали заохочувальні дарунки.

          Діти — це цвіт землі, майбутнє нашої країни, найдорожчий наш скарб, безмежна радість і щастя. Вони мають бути захищеними від життєвих незгод, страждань, хвороб і війн. Українські військовослужбовці, прагнучи миру для рідної землі, постали на захист її суверенних кордонів від жорстокого ворога. Серед них, і наш земляк, учасник Збройного конфлікту на Сході нашої держави, гордість навчального закладу «Олександрійський професійний аграрний ліцей», взірцевий приклад для наслідування учнівській молоді, майстер виробничого навчання – Євгеній Іванович Ліподат. За час проходження військової служби у званні сержант, він нагороджений орденом «За мужність III ступеня», має відзнаку Президента України «За участь у антитерористичній операції», почесний нагрудний знак начальника Генерального штабу «За взірцевість у військовій службі» та нагрудний знак «Учасник АТО». Євген Іванович  виступив перед учнівською молоддю, привітавши їх з Міжнародним днем захисту дітей,  побажав їм успіхів у навчанні, здійснення мрій та  жити у мирній країні. Цього святкового дня, на честь нашого героя, в навчальному закладі відкрито дошку пошани. 

          На завершення заходу, з метою поінформування, здобувачі освіти отримали пам’ятки «Це потрібно знати всім», з корисною інформацією, що вміщувала адреси та номери телефонів «Національної дитячої «гарячої лінії», «Національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації», «Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні,  громадських представників прав дітей у місцевій владі, а також у державних органах – всюди, де потрібно захищати права дітей, проголошені Конвенцією ООН про права дитини, Конституцією України,  її законами та міжнародними договорами. Діти,  юнацтво, повинні відчувати турботу про них та захист від жорстокості й насилля.

Categories: