БАБИН ЯР: РОЗПОВІДАТИ. ЗБЕРЕГТИ. ПАМ’ЯТАТИ. НІКОЛИ ЗНОВУ!

7 вересня в ліцеї, для учнів першого курсу МКА 9-21, класним керівником групи Вікторією Захарчук, було проведено годину-реквієм, аби увічнити пам’ять про трагедію Бабиного Яру.

На уроці було подано матеріал, про страшну сторінку в історії людства – масові розстріли мирного населення, під час окупації столиці України, в роки Другої світової війни.

29 вересня 1941 року десятки тисяч киян вирушили у свою останню путь. Нацистами тут було розстріляно – 33 тисячі 771-го єврея. Нацисти не щадили нікого, ні жінок, ні людей похилого віку, ні дітей, ні навіть малюків та новонароджених.

Ми мусимо навчитися захищати себе, свою Батьківщину, свої цінності й у жодному разі не допустити гуманітарних катастроф, злочинів проти людства й людяності.

Ліцеїсти слухали відеоролики, та пісню, яка не залишила нікого байдужим до цих, несправедливих убивств, ні в чому не винних людей – «Гори, гори моя свіча…». Ця трагедія повинна стати особистою для кожного з нас, своїм власним болем. Це питання безпеки України, відповідальності за свій народ і своє майбутнє.

Categories: